Wdwl problems to download the upgrade in q2426b


#1

Hello anybody

I’m working with the wismo quik Q2426B and have two problems.

First, i can’t download the firmware to the module using the serial com port.

It’s looks like that: WDWL: 0

and not reponse the ME to download. (the strings not appears like to points … or ascci characters)

i’m trying to put the password with the command +WCFM=4,“00000001”," (here the password)"

and i get the next error

+CME ERROR: 3

can anybody help me??


#2

Hi GPSman,

What do you mean by firmware: the Wavecom core firmware, or the target application you compiled?

If core firmware, please tell us what the version in the module currently is. You can check that with the command ATI.

The message “+WDWL: 0” after the command AT+WDWL is correct! It should be like that! After this prompt, you should start sending the file with XModem protocol…

Best Regards,
Jan


#3

Hi Jan

Thanks for your reply

The core firmware is 640b09gg.Q2426B 1272884 070403 16:03 and i want to upgrade with 641c09gg.Q2426B 1349424 092404 15:49. it’s ok, but its strange that… when i want to send the file not appears the the DCD signal in my hardware and the download not start.

I meant with

+WDWL: 0 not appears the next string :… (characters) and not start the download like others modules and the DCD signal in my hardware not appers it’s like to the module not response.

It’s strange too that i can’t set the next instruction

AT+WCFM

an error returns.

I have trying too send others commands like to AT#DISPLAYIP (error returned #CME ERROR: 35867), AT#VPPP, etc… (i think i actived this commands with the AT+WOPEN=1). In some
modules the commands are accepted, but the modules with the core file 640b09gg.Q2426B 1272884 070403 16:03 not works.

They are 12 or 11 modules with this bug. All of that is in the same modules.

Best Regards


#4

I have check the AT command interface guide and i saw the AT+WOPEN command dependece about the AT+WCFM, then i can see now the TCP/IP stack. Fortget about the AT#DISPLAYIP commands. But i hope you can help me with the the +DWDL bug.


#5

AT+WCFM=4,“00000001”,“37313F0878Da3369F290DFA8E120E3ADD39B9AD0B56FAF0E9881D8C921”
411E47"

+CME ERROR: 3

IT’S LOOK LIKE THE COMMAND IS NOT ALLOWED, BUT I DON’T UNDERSTANDA WHY


#6

Are you sure the module has the right IMEI number? The password for AT+WCFM=4 depends on the IMEI number of the module!

Best Regards,
Jan


#7

The IMEI is fine, i thinks the problem is in the Hardware(wavecom module)…