EM7565 stuck in QDLoader

I bought EM7565 with old FW SWI9X50C_00.03.02.00
I have to update it to GN0_9999999_9907259_SWI9X50C_01.05.01.00_00_GENERIC_001.028_000.exe
After that modem in DM shows only with QDLoader COM port
Try to flash with FDT tool:

FDT version: 2.0.2012.0
Awaiting suitable port or adapter ...
Switching to streaming mode ...
Downloading images ...
Writing image C:\Users\Ozzy\Desktop\x64\release\SWI9X50C_01.14.02.00.cwe \
Flashing image /
Firmware download failed.
Primary error code: 77 - Failed in streaming download stage.
Secondary error code: 68 - Received incorrect response.
Device error code: 0x2 - Flash write error.

Preexisting images information:
        Current:
                Firmware:
                        ImageId:
                        BuildId:
                Configuration:
                        ImageId:
                        BuildId:
Final images information:
        Current:
                Firmware:
                        ImageId:
                        BuildId:
                Configuration:
                        ImageId:
                        BuildId:

OEM PRI:

IMEI:

Total time elapsed: 66281 ms.


Images downloaded:
        Image ID: ?_?
        Build ID: 01.14.02.00_?
                failed

Time to reset to application mode: -1 ms.

Press Enter to continue ...

And this is regular flashing:

FDT version: 1.0.1710.3
Awaiting adapter ...
Enabling selective suspend ...
Firmware download failed.
Primary error code: 82 - Failed in checking modem mode.
Secondary error code: 0 - Not applicable.
Device error code: 0x0 - Unknown device error code.

Preexisting images information:
        Current:
                Firmware:
                        ImageId:
                        BuildId:
                Configuration:
                        ImageId:
                        BuildId:
Final images information:
        Current:
                Firmware:
                        ImageId:
                        BuildId:
                Configuration:
                        ImageId:
                        BuildId:

OEM PRI:

IMEI:

Total time elapsed: 141 ms.


Images downloaded:


Press Enter to continue ...

I tried to flash all those FW:
SWI9X50C_01.05.01.00_00_GENERIC_001.028_000
SWI9X50C_01.07.02.00_00_GENERIC_002.004_001
SWI9X50C_01.08.04.00_00_GENERIC_002.012_000
SWI9X50C_01.09.04.00_00_GENERIC_002.019_000
SWI9X50C_01.14.02.00_00_GENERIC_002.035_003
SWI9X50C_01.14.13.00_00_GENERIC_002.048_000
Can’t find any 00.xx.xx.xx FW, may be old FW can help resolve my problem…

VID/PID of QDLoader port: USB\VID_1199&PID_9090&REV_0000

how about using fdt tool in boot and hold mode?

e.g.
fdt2.exe -f xxx.cwe xxx.nvu

BTW, doe this help?

Blockquote
how about using fdt tool in boot and hold mode?
e.g.
fdt2.exe -f xxx.cwe xxx.nvu

C:\Users\Ozzy\Desktop\x64\release>fdt2.exe -f SWI9X50C_01.14.02.00.cwe SWI9X50C_01.14.02.00_GENERIC_002.035_003.nvu
FDT version: 2.0.2012.0
Awaiting suitable port or adapter ...
Switching to streaming mode ...
Downloading images ...
Writing image C:\Users\Ozzy\Desktop\x64\release\swi9x50c_01.14.02.00.cwe \
Flashing image -
Writing image C:\Users\Ozzy\Desktop\x64\release\swi9x50c_01.14.02.00_generic_002.035_003.nvu |
Flashing image /
Firmware download failed.
Primary error code: 77 - Failed in streaming download stage.
Secondary error code: 68 - Received incorrect response.
Device error code: 0x2 - Flash write error.

Preexisting images information:
        Current:
                Firmware:
                        ImageId:
                        BuildId:
                Configuration:
                        ImageId:
                        BuildId:
Final images information:
        Current:
                Firmware:
                        ImageId:
                        BuildId:
                Configuration:
                        ImageId:
                        BuildId:

OEM PRI:

IMEI:

Total time elapsed: 128328 ms.


Images downloaded:
        Image ID: ?_?
        Build ID: 01.14.02.00_?
                write time: 15171 ms
                additional flash time: 110875 ms
        Image ID: 002.035_003
        Build ID: 01.14.02.00_GENERIC
                failed

Time to reset to application mode: -1 ms.

Press Enter to continue ...

About 2nd, i will try later, dont have much time now (dont use Linux)