GPRS attachment


#1

Hello Q26 Users,

I am trying to access the GPRS commands on the Q26 Extreme module but can not get any of the basic commands to work. For example, AT+CGATT=1 returns a CME Error 3. Is there something I need to do the module to activate GPRS? Does it require port setting using WMFM?

I have tried many things to get it to work. I uploaded the WIPsoft application to it and ran it but it refused to recognise any of the WIP commands.

I wondered if anyone else has been able to access the GPRS features?

For info:

ati3
R74a00gm.Q26EX001 1562980 102809 17:43

ati8
RELEASE_R4_2_9/ICERA_SDK_EV3_2d/wavecom_q26e_02/Stack_18.2.a
P4 rev: CL279084 with 0 local changes
0000000000000000000000000000000000000000

Stu.


#2

Is your unit GSM registered - check CREG

(you need GSM registration before GPRS registration)


#3

I have just checked my CREG status. This is what I have done:

at+creg?
+CREG: 0,1
OK

at+creg=1
OK
+CREG: 1

at+creg?
+CREG: 1,1
OK

at+creg=2
OK
+CREG: 1,“006B”,“000039FA”,0

at+creg?
+CREG: 2,1,“006B”,“000039FA”,0
OK

at+cgatt?
+CME ERROR: 3

Stu.


#4

So I would say that it is GSM registered.

Still no GPRS activity though.


#5

Hiya,

Sounds like it’s time to talk to your distributor.

I seem to recall that some of the very early Q26Extreme modules had some firmware issues like those you are describing.

ciao, Dave


#6

Hi,

The problem has been resolved. Thanks to all who helped. The firmware was wrong and has been corrected by my distributor.

Stu.