fxt009 not opening port? +CME ERROR: 3


#1

I am trying to develop some software for the fxt009, I am using developer studio 2.1.1 and I installed the firmware 7.46.
Suddenly I can’t get normal contact with the fxt009 anymore, I try to connect via USB which was fine before.
In the TMConsole I see several AT Commands pass, like WDM: 3, WOPEN: 6,1024,4096, WOPEN: 1, but then I get CME ERROR: 3 and the process of opening the port hangs at getting target information.
I tried to restart my pc, restart the fxt009 reset to factory settings, but it all seems not to help anything.
Are you guys familiar with such a problem? I tried to search the forum but couldn’t find anything useful yet.
If I try AT+CMEE=0 I get ERROR, maybe the firmware is corrupted? The problem is that I can’t update the firmware because the studio can’t open the port fully.
I hope you guys can help :wink: thanks in advance!


#2

Open and load port COM5 => ERROR: Time out: 20000ms
Open and load physical port COM5 => ERROR: Time out: 20000ms
Open port COM5 => DONE: Port opened
Load informations from target => ERROR: Time out: 20000ms
Waiting for module detection => DONE: Target detected sn:BH1440031808100 baudrate:null
Switch to Development mode and check => DONE: Success
Switch to Development mode => DONE: Success
Waiting for module detection => DONE: Target detected sn:BH1440031808100 baudrate:null
Check dev mode unlocked => DONE: Success
Load model element: IMEI => DONE: IMEI received: [353270040628143]
Load model element: Target Informations => ERROR: Time out: 20000ms
Load model element: Target Informations => ERROR: Time out: 20000ms
Load model element: Target Informations => ERROR: Time out: 20000ms

These are the details of the process


#3

got it fixed :slight_smile: via https://forum.sierrawireless.com/t/usb-driver-v3-822-hangs-downloads/5417/1


#4

Great! :slight_smile:

Don’t forget to +1/thank the post :slight_smile:

.Thibault.


#5

Good point :slight_smile: done…