Connecting to private LTE network/AT commands/nas-network-scan

you also need this:

at!band=9
AT!reset

AT!band=9,1,β€œgroupo”,1, 0000000000000000,0000000000000004

results in ERROR

how about

AT!band=13,1,β€œgroupo”,1, 0000000000000004,0000000000000000

yes that worked - isnt that setting the GSM mask tho?

did you check AT command user guide?

I think I see… the 1 after groupo means those masks are for LTE?

yeah - i got it now :smiley:

AT!band?
Index, Name
13, groupo,
0 - GW: 0000000000000000
1 - LTE: 0000000000000004 0000000000000000
3 - NRNSA: 0000000000000000 0000000000000000
4 - NRSA: 0000000000000000 0000000000000000

AT!LTEINFO?
!LTEINFO: Unavailable

OK

how about AT!GSTATUS? now?
Did you set the APN correctly in AT+CGDCONT?

No I forgot to set APN, I usually do it via a drone program not with AT commands. Looks like the syntax is

AT+CDGCONT=1,β€œIP”,β€œlte” ?

AT+cgdcont=1,β€œIP”,β€œlte”
OK

AT+cgdcont?
+CGDCONT: 1,β€œIP”,β€œlte”,β€œ0.0.0.0”,0,0,0,0,β€œβ€,0
+CGDCONT: 2,β€œIPV4V6”,β€œims”,β€œ0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0”,0,0,0,0,β€œβ€,0

OK

AT!gstatus?
!GSTATUS:
Current Time: 563 Temperature: 45
Thermal Mitigation Level: 0

Reset Counter: 1 Mode: ONLINE
System mode: LTE PS state: Not attached
LTE band: No band LTE bw: 1.4 MHz
LTE Rx chan: β€” LTE Tx chan: β€”
EMM state: β€” β€”
RRC state: β€”
IMS reg state: NOT REGISTERED IMS mode: Normal
IMS Srv State: UNKNOWN SMS,UNKNOWN VoIP

PCC Rx0 RSSI: β€” PCC Rx0 RSRP: β€”
PCC Rx1 RSSI: β€” PCC Rx1 RSRP: β€”
PCC Rx2 RSSI: β€” PCC Rx2 RSRP: β€”
PCC Rx3 RSSI: β€” PCC Rx3 RSRP: β€”
PCC Tx Power: β€” TAC: β€”
RSRQ (dB): β€” Cell ID: β€”
SINR (dB): 0

NR5G band: β€” NR5G bw: β€”
NR5G Tx Power: β€” NR5G Tx chan: β€”
NR5G Rx chan: β€” NR5G RSRP (dBm): β€”
NR5G RSRQ (dB): β€” NR5G SINR (dB): β€”

OK

it says there is no such band

what does that mean? The network doesnt exist on that band? I have extensive diagnostic info about the network if that will help you

I dont see β€œno band” in the documentation for !lteinfo

i have no idea then, you need to find distributor for help

my phone says β€œLTE FDD 1800 band 3”, does that help you?

I get this now too

AT+COPS=?
+CME ERROR: operation not allowed

I think distributor can help you

distributor of what? the network?

distributor of EM9291 module

do you know what is causing the +CME error?

Do you see this error when setting at!band=0?