Ethernet driver not working

#1

Hi,
I’ve started using SL8082T MODEM to run openAT gateway application. Following is the firmware and OS details for reference.

ati9
“DWL”," S4_1_0_13BT R2032 CNSZXD00000132 2014/02/26 09:41:35","",“Sierra Wireless”,0,"",“00000000”,“00000000”
“FW”,“FW_754_2_A1_7.SL808FAx”,“R7.54.2.A1.201701061226.SL8084T”,“Sierra Wireless”,2023972,“010617 12:26”,“3f5d7cf8”,“10002020”
“MODEM 3G+”,“Revision: C04.05.26.00.SL8RDAP R2853 CNSHZ-ED-XP0031 2016/12/29 19:47:06”
“OAT”,“1.0.0.20170915150949”,“MyApplication”,“k”,197376,“091517 15:10”,“c10139a2”,“10700000”
-“Developer Studio”,“3.6.0.201511091706”
-“Open AT Application Framework package”,“2.54.2.A1.201702240946”
-“Open AT OS Package”,“6.54.3.A1.201609080909”
-“Firmware Package”,“7.54.2.A1.201701061226”
-“Internet Library Package”,“5.58.3.A1.201610210959”
“ROM”,“8400000”
“RAM”,“4000000”
“OATRAM”,“b00000”
“DWLNAME”,“SL808xA”

The GPRS interface is up and IP allocated.
+CGREG: 1,“7D17”,“006C107B”,2

However,the ethernet interface is not up and DHCP server bootup fails. The application logs follws for reference.

2017/09/15;22:29:41:594;002;ADL;1;set option WIP_NET_OPT_DHCPS_ADDR : 192.168.1.1 
2017/09/15;22:29:41:595;001;ADL;1;set option WIP_NET_OPT_DHCPS_NB_ADDR : 8 
2017/09/15;22:29:41:596;001;ADL;1;set option WIP_NET_OPT_DHCPS_FIRST_ADDR : 192.168.1.2 
2017/09/15;22:29:41:598;001;ADL;1;set option WIP_NET_OPT_DHCPS_SUBNET_MASK : 255.255.255.0 
2017/09/15;22:29:41:599;001;ADL;20;[ADL] tmr subs ; id 1 ; hdlr 10712AE1 ; val 5 ; cycl 2
2017/09/15;22:29:41:599;002;ADL;1;[WIP] TCP/IP stack ready
2017/09/15;22:29:41:599;003;ADL;20;[ADL] tmr subs ; id 2 ; hdlr 107002C9 ; val 50 ; cycl 0
2017/09/15;22:29:41:599;004;ADL;20;[ADL] tmr subs ; id 3 ; hdlr 107001B9 ; val 50 ; cycl 0
2017/09/15;22:29:42:926;001;ADL;1;[GSM] REGISTERED
2017/09/15;22:29:42:926;002;ADL;1;[GPRS]: open: -> DISCONNECTED
2017/09/15;22:29:42:929;001;ADL;27;Call subs 1071996F : 0
2017/09/15;22:29:42:929;002;ADL;31;[ADL] Gprs subs 1071626B : 0
2017/09/15;22:29:42:930;001;ADL;16;[ADL port] IsAvailable(80) : 1
2017/09/15;22:29:42:931;001;ADL;31;[ADL] Gprs setup 113 : 0
2017/09/15;22:29:42:931;002;ADL;1;[GPRS]: start: -> CONNECTING
2017/09/15;22:29:42:931;003;ADL;1;[GPRS] WIP_BERR_OK_INPROGRESS
2017/09/15;22:29:42:936;001;ADL;1;[GPRS]: GPRS CTX (cid=1) found
2017/09/15;22:29:42:936;002;ADL;1;[GPRS]: GPRS EVENT SETUP OK (cid=1): GPRS activate
2017/09/15;22:29:42:936;003;ADL;16;[ADL port] IsAvailable(80) : 1
2017/09/15;22:29:43:109;001;L3SMG;1;45 43 4d 31 00 04 00 02 00 00 20 00 
2017/09/15;22:29:44:635;001;ADL;1;[GPRS]: GPRS CTX (cid=1) found
2017/09/15;22:29:44:638;001;ADL;1;[GPRS]: GPRS EVENT: 27 (cid=1)
2017/09/15;22:29:46:562;001;ADL;1;[ETH] DRV SUBSCRIBED
2017/09/15;22:29:46:562;002;ADL;1;[]: -> WIP_BERR_NO_DEV
2017/09/15;22:29:46:563;001;ADL;1;[ETH] -20 <- wip_bearerOpen()
2017/09/15;22:29:46:564;001;ADL;1;[ETH] -24 <- wip_bearerSetOpts()
2017/09/15;22:29:46:564;002;ADL;1;set option WIP_NET_OPT_DHCPS_GLOB_OPT 
2017/09/15;22:29:46:565;001;ADL;1;set option WIP_NET_OPT_DHCPS : 290455564 
2017/09/15;22:29:46:565;002;ADL;1;[ETH] -22 <- wip_bearerSetOpts(DHCPS)
2017/09/15;22:29:46:565;003;ADL;1;[ETH] -24 <- wip_bearerStart()
2017/09/15;22:29:49:257;001;ADL;1;[GPRS]: GPRS CTX (cid=1) found
2017/09/15;22:29:49:257;002;ADL;1;[GPRS]: GPRS EVENT ACTIVATE OK (cid=1)
2017/09/15;22:29:49:257;003;ADL;1;[GPRS]: GPRS: -> CONNECTED
2017/09/15;22:29:49:258;001;ADL;1;[GPRS] WIP_BEV_IP_CONNECTED
2017/09/15;22:29:49:258;002;ADL;1;[GPRS] GPRS IP a.b.c.d DNS1 IP a1.b1.c1.d1 DNS2 IP a2.b2.c2.d2
2017/09/15;22:29:49:258;003;ADL;20;[ADL] tmr subs ; id 5 ; hdlr 107003E5 ; val 1 ; cycl 0
2017/09/15;22:29:49:350;001;ADL;1;set option WIP_NET_OPT_DHCPS : 1 
2017/09/15;22:29:49:351;001;ADL;1;[ETH] -22 <- wip_bearerSetOpts(DHCPS)

Further compilation the sample Gateway application with ETHERNET_BEARER_USED and EEM_OVER_WINDOWS, makes ethernet driver register successful. however, the DHCPS is still not working. the modem seems not receiving packets to application.

2017/09/16;14:50:38:272;001;ADL;4;(cbEvhSim) Enter. Event : 3
2017/09/16;14:50:38:272;002;ADL;4;(cbPollCreg) Enter.
2017/09/16;14:50:38:272;003;ADL;20;[ADL] tmr subs ; id 3 ; hdlr 10700829 ; val 20 ; cycl 0
2017/09/16;14:50:40:242;001;ADL;4;(cbPollCreg) Enter.
2017/09/16;14:50:40:242;002;ADL;20;[ADL] tmr subs ; id 4 ; hdlr 10700829 ; val 20 ; cycl 0
2017/09/16;14:50:42:472;001;ADL;4;(cbPollCreg) Enter.
2017/09/16;14:50:42:472;002;ADL;1;(poll_creg_callback) Registered on GPRS network.
2017/09/16;14:50:42:472;003;ADL;4;GPRS bearer opened
2017/09/16;14:50:42:472;004;ADL;4;GPRS bearer options set
2017/09/16;14:50:42:472;005;ADL;27;Call subs 1071DAA3 : 0
2017/09/16;14:50:42:472;006;ADL;31;[ADL] Gprs subs 1071A3DB : 0
2017/09/16;14:50:42:472;007;ADL;16;[ADL port] IsAvailable(80) : 1
2017/09/16;14:50:42:472;008;ADL;31;[ADL] Gprs setup 105 : 0
2017/09/16;14:50:42:472;009;ADL;4;GPRS bearer started
2017/09/16;14:50:42:672;001;L3SMG;1;45 43 4d 31 00 04 00 02 00 00 20 00 
2017/09/16;14:51:09:352;001;ADL;4;GPRS bearer connected

Can anyone please help to identify what is wrong here? Also, any reference document for Ethernet driver shall also help to proceed further.