BC127 set as a source to BT headphone with PCM IN


#1

Hi, I’m using a BC127 (A) with melody 7.2 and is set it up as a source and paired the headphone
SET PROFILES=2 2 0 2 2 1 2 1 0 0 1 0
the pairing with headphone works fine. When I push play on head phone I get back: “AVRCP_PLAY 11”

All work fine when i’m using an analog input, but i want to use the PCM input.

I’m using an other BC127 (B) PCM out with following setup.
SET PROFILES=2 0 3 0 2 1 2 1 0 0 1 0 (sink to phone)
SET AUDIO_DIGITAL=1 48000 1536 2100420 (PCM master)
SET AUDIO=1 1

connection between both BC127:
BC127 (B) to BC127(A)
PCM OUT to PCM IN
CLK to CLK
SYNC to SYNC
GND to GND

My set up for the BC127(A) (source to headphone):
SET PROFILES=2 2 0 2 2 1 2 1 0 0 1 0
SET AUDIO_DIGITAL=1 48000 1536 100420 (PCM Slave)
SET AUDIO=1 1

But, I don’t get any sound on my BT headphone

Any suggestions?
Thanks
Eric


#2

I forgot.
-I have the pin SPI/PCM to ground on both BC127.
-I can see a signal with my oscilloscope on PCM out of BC127(B) when I play music from phone.


#3

@ericpellaton,

Have you tried setting the ROUTE on the unit explicitly? It is probably set to 0 (auto) which generally works but some time you do need to specificially tell the unit where to route the audio.

Regards

Matt


#4

Thanks Matt,
Thanks, yes i have try the different routes.
Also tried rote 1 and 4
Also tried to put phone on call, see below.

reset
Sierra Wireless Copyright 2018
Melody Audio V7.2
Build: 1534785311
Ready
OPEN_OK 10 A2DP 08DF1FDAD5A5
OPEN_OK 11 AVRCP 08DF1FDAD5A5
ABS_VOL 11 84
OPEN_OK 12 AGHFP 08DF1FDAD5A5
REMOTE_VOLUME 12 C
route 10
OK
“no music…”
call 12 outgoing 1
OK
SCO_OPEN 12
CALL_OUTGOING 12
route 12
OK
" can hear some very very distorted music"
call 12 answer
OK
CALL_ACTIVE 12
call 12 end
OK
SCO_CLOSE 12
CALL_END 12
route 10
OK
“no music…”

is my set up ok?
I’m using an other BC127 (B) PCM out with following setup (sink to phone.
SET PROFILES=2 0 3 0 2 1 2 1 0 0 1 0 (sink to phone)
SET AUDIO_DIGITAL=1 48000 1536 2100420 (PCM master)
SET AUDIO=1 1

My set up for the BC127(A) (source to headphone):
SET PROFILES=2 2 0 2 2 1 2 1 0 0 1 0
SET AUDIO_DIGITAL=1 48000 1536 100420 (PCM Slave)
SET AUDIO=1 1

Is there some codec i should setup.
Thanks again
Eric


#5

It seems that I had a bad bc127 unit. got a new one and my setups work.
Thanks