COM PORT TIME OUT ERROR


#1

I’ve made an upgrade and now I can’t connect with the target.
I use Development Kit q26 with AirPrime q27, firmware 7.46.
I can connect with hyperterminal, but with DS the error is:

Open and load port COM4 => ERROR: Time out: 20000ms
Open and load physical port COM4 => ERROR: Time out: 20000ms
Open port COM4 => ERROR: Time out: 20000ms

I’ve already reinstalled DS at least three times( Delete Sierra Wireless directory and create new one)
My PC is WinXp SP3, firewall disabled.
The port settings is 115200, 8, N,1,hardware , I set IPR=0 with hyperterminal.
Any suggestion will be apreciate.

Marco


#2

I have installed a new version of jdk (1.6)
I’ve realized that the port com is open but the target is not responding.
When I try to switch to development mode ( because it said is in Production mode ) the error is:

Switch to Development mode and check => ERROR: An error ocurred during HAPC AT test
Switch to Development mode and check => ERROR: An error ocurred during HAPC AT test
Switch to Development mode => DONE: Success
Pause : 300 milliseconds => DONE: Success
Check dev mode unlocked => ERROR: An error ocurred during HAPC AT test
Switch to Development mode and check => ERROR: An error ocurred during HAPC AT test
Switch to Development mode => DONE: Success
Pause : 300 milliseconds => DONE: Success
Check dev mode unlocked => ERROR: An error ocurred during HAPC AT test
Switch to Development mode and check => ERROR: An error ocurred during HAPC AT test
Switch to Development mode => DONE: Success
Pause : 300 milliseconds => DONE: Success
Check dev mode unlocked => ERROR: An error ocurred during HAPC AT test


#3

I have resolved the problem and I put here what I do in case it will help anyone.
Reinstalled the jdk (v1.6)
Re installed the Firmware 7.46 erasing all memory
Open the port ( same error)
Open the Target management->Status view
Change to development mode ( aparently made but no message, no change in the view)
Click reset target
In the view finally appear info from the target.
Click the warning message to fix problems.
Now it is working.

If you close and reopen the port, the problem is still there but with "Reset Target " you force to recognize it
It is not the solution but at least I can work with my project.

PD:
Thanks to cjmeyer for his help

Click on warning in