MangOH ADC failed to read

This forum has moved to http://forum.legato.io

MangOH ADC failed to read

Postby Bettarn » Thu Feb 11, 2016 10:07 am

Hello,

I currently have posted regarding problems running eCall on MangOH board. Now, I am finding the adc_read is failing with error like:
Feb 11 09:58:38 swi-mdm9x15 user.err Legato: =ERR= | modemDaemon[571]/le_pa T=main | pa_adc_qmi.c pa_adc_ReadValue() 118 | Failed to read adc channel 5

I have tried this with both ext adc channels (5, 6) and two others (0, 1). I see in the MangOH fw release notes there are some issues with adc, but it doesn't mention channels 5,6.

Currently, I only have GPIO service working ok on MangOH board. Do I have a fundamental problem (ecall and adc seem to have problems in pa layer)?

Thanks,
Wayne.

MangOH platform running legato 15.10.1.Beta
Firmware Version: SWI9X15Y_07.05.01.00 r30585 CARMD-EV-FRMWR1 2015/12/08 01:28:58
Bootloader Version: SWI9X15Y_07.05.01.00 r30585 CARMD-EV-FRMWR1 2015/12/08 01:28:58
Linux Version: 3.14.29ltsi-bfda7d39c8_b6c4f16553 #2 PREEMPT Tue Dec 8 04:11:15 PST 2015
Devstudio building for target with legato.sdk.15.10.0.wp85-native-x86_64-201511181507.
Bettarn
 
Posts: 10
Joined: Fri Dec 18, 2015 7:42 am
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: MangOH ADC failed to read

Postby Rex_alex » Wed May 18, 2016 10:11 am

User avatar
Rex_alex
 
Posts: 1395
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Has thanked: 0 time
Have thanks: 84 times

Re: MangOH ADC failed to read

Postby awneil » Sat Jun 11, 2016 1:44 pm

Bettarn wrote: I see in the MangOH fw release notes there are some issues with adc


I think the issue was, basically, "It Did Not Work" - at least, not before FW 16.04.0.

And it seems to be a Legato thing - not specific to mangOH ?

http://forum.mangoh.io/t/how-to-use-the ... 3?u=awneil

viewtopic.php?f=177&t=9763#p38759
When I say "SiWi", that's short for "Sierra Wireless".
User avatar
awneil
 
Posts: 6641
Joined: Mon Dec 03, 2007 1:18 pm
Location: Basingstoke, UK
Has thanked: 54 times
Have thanks: 88 times

Re: MangOH ADC failed to read

Postby Bettarn » Wed Jun 29, 2016 11:02 am

I had some direct support from SWI but I didn't update my posts.

You are correct, in that release of Legato which I was using for the MangOH h/w, the adc function wasn't working. It may have been fixed since then. Our solution at the time was to move to the AR7 platform, for which it was working.
Bettarn
 
Posts: 10
Joined: Fri Dec 18, 2015 7:42 am
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time


Return to Legato Application Framework -- MOVED TO FORUM.LEGATO.IO

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest