FXT009 with Fxte02 Ethernet Expansion

Open AT programmable FX009, FX100 and GL Series

FXT009 with Fxte02 Ethernet Expansion

Postby mlucarelli » Fri Nov 28, 2014 4:34 pm

Hi,

1) I mounted the ethernet card fxte02 in modem fxt009.
I found the commands to start the ethernet and to take the IP address in the DHCP.

When I turn off the fxt009 and the turn on, the ethernet is off. So I have to repeat the AT commands

I don't know in which way I can save the configuration.
When I turn on the Fxt009 , I need that it will activate the ethernet and get the ip address in automatic.

Can Someone help me?

2) I need to use a Com port emulator with Fxt009+Fxte02.
DO you know if there is a Sierra official Com port emulator for the FXt009?
I tried some Com port simulator, but I can't find the correct socket to connect to the modem.
Which is the port to use?

I saw there are 16 socket available by default.

The application I use just try to connect on a local com.
With Serial and USB is possible, but I don't in which way use the Modem with the Ip address activated without a Com port emulator.

Any Idea?
Thank you very much
Massimiliano
mlucarelli
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 22, 2014 3:18 am
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: FXT009 with Fxte02 Ethernet Expansion

Postby lotam » Sat Nov 29, 2014 5:53 am

Hi Massimiliano,

For 1, are you using the gateway sample? What is the software version running?
If I remember correctly, the gateway sample connect automatically.

For 2, are you trying to send AT cmd over TCP/IP (Ethernet)?
If so, you may implement it using OAT.

Hope it helps.
Thx
Please click "+1" in my respond as indication if you think a thread can be closed. Thx.
User avatar
lotam
 
Posts: 620
Joined: Sun Oct 16, 2011 9:35 pm
Has thanked: 0 time
Have thanks: 140 times

Re: FXT009 with Fxte02 Ethernet Expansion

Postby rratenan » Fri Jun 30, 2017 7:53 pm

Hello community,
I may have the same problem.
@mlucarelli, Could you explain which commands when you said :
"I found the commands to start the ethernet and to take the IP address in the DHCP." ?

My FXT009 came with FXTE02 embedded. But i can't manage to get any IP adress, the LED don't get ON or blinked.
I'm noob with that modem, but when i tried the command to enable ETH, i get "ERROR" back.
Code: Select all
AT+ETH=1
ERROR


It seems that the FXT02 isn't enabled or activated, and i don't find howto.

As you may ask:
Code: Select all
ATI9
"DWL","V10c05","","Sierra Wireless",62640,"051513 10:45","a0836b50","00010000"
"FW","FW_752_34_3.Q2687RDG","R7.52.0.201306260837.FXT009","Sierra Wireless",673436,"062613 08:37","89796368","001d0000"
"MODEM","1.3.36","201306260837.FXT009","Sierra Wireless",1713240,"062613 08:37","85a2fb97","00020000"
"OAT","v1.3.20130627140543","Extended AT Application","Sierra Wireless",1526724,"062713 14:05","994a69ab","002a0000"
 -"Developer Studio","2.3.1.201305211601-R11859"
 -"Open AT OS Package","6.52.0.201305021500"
 -"Firmware Package","7.52.0.201306260837"
 -"Internet Library Package","5.56.0.201305170830"
 -"Location Library Package","1.5.2.201305140750"
 -"Security Library Package","2.2.0.201306261000"
 -"eCall Library Package","1.2.3.201306191228"
 -"Jamming Library Package","1.0.0.201305170931"
 -"ExtendedATApplication Library Package","1.3.0.201306271404"
"ROM","800000"
"RAM","200000"
"DWLNAME","FXT009"


Any help would be appreciated.
Thanks in advance.
rratenan
 
Posts: 1
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:33 pm
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time


Return to AirLink Programmable Modems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests