PPP over UART2 with WIP

WIPlib and WIPsoft, TCP, UDP, FTP, SSL, HTTP, gateway services, …

PPP

Postby dvorreiter » Wed Aug 22, 2007 7:27 am

Thanks for the response but I believe I am setting initialising the port correctly. The adl_main function calls the net init function as follows

r = wip_netInitOpts(
WIP_NET_OPT_DEBUG_PORT, WIP_NET_DEBUG_PORT_UART1, /* WIP traces on UART1 */
//WIP_NET_OPT_DEBUG_PORT, WIP_NET_DEBUG_PORT_UART2,
//WIP_NET_OPT_DEBUG_PORT, WIP_NET_DEBUG_PORT_TRACE,
WIP_NET_OPT_END);

Is this correct?

Also how do you specify the baud rate , data bits stops bits etc of the serial port (UART2) I am using when creating a PPP connection???

In order to test the PPP connection I will need to set up a PPP analyser on a PC so I will need to know communication parameters of UART 2.
dvorreiter
 
Posts: 6
Joined: Sun Dec 16, 2007 9:57 pm
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Postby gdt » Mon Aug 27, 2007 10:37 am

Did you check the return value from wip_netInitOpts?
You use UART1 to debug the wip communications, are you sure you use the uart2 for your ppp server? If you use the uart1 to debug the wip and to test the ppp server, it will not work.
You can also try to put a delay between the stack initialisation and you bearerStart.

Good luck

Best regards,

gdt
gdt
 
Posts: 81
Joined: Mon Dec 03, 2007 8:26 am
Location: Belgium
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: PPP over UART2 with WIP

Postby ganeshkimidi » Tue Aug 02, 2016 11:43 am

Hi, I am facing issue with opening UART2 bearer(SL8082BTA device).

/* Initialize the stack */
ret = wip_netInitOpts ( WIP_NET_OPT_DEBUG_PORT, WIP_NET_DEBUG_PORT_UART2,
WIP_NET_OPT_END );
This function wip_netInitOpts is returning OK(Success).
/* Open the UART bearer */
bearerRet = wip_bearerOpen ( &br, PPP_BEARER, cbEvhBearer, NULL );

It is returning -44. I dont know -44 does mean.

Please suggest me how to resolve this issue.
ganeshkimidi
 
Posts: 36
Joined: Thu Jun 23, 2016 10:48 pm
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: PPP over UART2 with WIP

Postby ganeshkimidi » Tue Aug 02, 2016 12:06 pm

Hi, I am facing issue with opening UART2 bearer(SL8082BTA device).

appli_entry_point = entry_point;
/* Initialize the stack */
ret = wip_netInitOpts ( WIP_NET_OPT_DEBUG_PORT, WIP_NET_DEBUG_PORT_UART2,
WIP_NET_OPT_END );
This function wip_netInitOpts is returning OK(Success).
/* Open the UART bearer */
bearerRet = wip_bearerOpen ( &br, PPP_BEARER, cbEvhBearer, NULL );

It is returning -44. I dont know -44 does mean.

Please suggest me how to resolve this issue.
ganeshkimidi
 
Posts: 36
Joined: Thu Jun 23, 2016 10:48 pm
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: PPP over UART2 with WIP

Postby Rex_alex » Thu Aug 04, 2016 6:05 am

Hi,
As per my understanding it's PPP echo...

-Alex
User avatar
Rex_alex
 
Posts: 1387
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Has thanked: 0 time
Have thanks: 83 times

Re: PPP over UART2 with WIP

Postby ganeshkimidi » Sun Aug 21, 2016 10:19 am

Hi every one,
I am trying to start a UART bear but it is returning WIP_BERR_OK_INPROGRESS after 2 minutes i am getting WIP_BEV_CONN_FAILED event.

Please find below followed steps for stating UART bearer.

ret = wip_netInitOpts ( WIP_NET_OPT_END ); //getting success

bearerRet = wip_bearerOpen ( &br, "UART1", cbEvhBearer, NULL ); //getting success

bearerRet = wip_bearerSetOpts ( br,
WIP_BOPT_LOGIN, PPP_USER,
WIP_BOPT_PASSWORD, PPP_PASSWORD,
WIP_BOPT_IP_ADDR, localAddr,
WIP_BOPT_IP_DST_ADDR, destAddr,
WIP_BOPT_END ); //getting success

bearerRet = wip_bearerStart ( br ); // Returning WIP_BERR_OK_INPROGRESS.
After 2 minutes i am getting WIP_BEV_CONN_FAILED event.

I am struggling this issue last 1 month but still i am not able to resolve it. Please give me some suggestions it would be really helpful to me. Thanks for advance.
ganeshkimidi
 
Posts: 36
Joined: Thu Jun 23, 2016 10:48 pm
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: PPP over UART2 with WIP

Postby ganeshkimidi » Sun Aug 21, 2016 10:21 am

I am facing same issue even with UART2 also. I am working on SL8082BTA and firmware 6.54.1.A1.
ganeshkimidi
 
Posts: 36
Joined: Thu Jun 23, 2016 10:48 pm
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Previous

Return to TCP/IP, Internet and Security libraries

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest