NO SIGNAL ON EM7455


#1

Good morning.

I´d appreciate your Support on this problem.
I have a Sierra Wireless EM 7455 internal modem in a Lenovo X1 Carbon 4th Generation model type 20FC.

Notebook recognizes the modem and the carrier. However , when connecting it starts “ searching for signal or service” but finishes without acomplishing it. This happens in places were service is available from my carrier.

Thanks in advance helping solve this annoying issue.

Look forward for your reply/solution.

Best rgards

Alex James


#2

I’m having the same issue. Windows shows “No Service” and the check of the EM7455 shows it as “No signal” and no roaming. I’ve been trying to enable roaming but they don’t make it easy. I was able to get it to ask me to connect once but after it failed the option never came back even after power off restarts.

C:>netsh mbn sh int

There is 1 interface on the system:

Name               : Cellular
Description        : Sierra Wireless EM7455 Qualcomm Snapdragon X7 LTE-A
GUID               : {---E-44-F-45-------}
Physical Address   : b4:--:--:--:--:--
State              : Not connected
Device type        : This is a remote device
Cellular class     : GSM
Device Id          : 0145....
Manufacturer       : Sierra Wireless, Incorporated
Model              : Sierra Wireless EM7455 Qualcomm
Firmware Version   : SWI9X30C_02.20.03.22
Provider Name      :
Roaming            : Not roaming
Signal             : 0%
RSSI / RSCP        : 0 (-113 dBm)

#3

Good morning,

I have a similar issue on Lenovo X1 carbon 5 gen. How have you solved your issue?

regards,