Legato restart command

how about sending AT!RESET to /dev/ttyAT?

its embedded system must restart by itself
please ask r&d team
thanks

you reset or system reset ?

you write reset in linux console

how about sending AT!RESET to /dev/ttyAT?
how about using “reboot” in linux console?

but reboot its basic linux command why its stucks?
its legato problem

wi-mdm9x28-wp login: root
root@swi-mdm9x28-wp:~# reboot
roÿrcK: Executing run_K_scripts…
Stopping linkmon: no linkmon found; none killed
done
Stopping port_bridge: no port_bridge found; none killed
Stopping qmi_ip: no qmi_ip_multiclient found; none killed
Stopping netmgrd: stopped netmgrd (pid 908)
done
Stopping qmuxd: stopped qmuxd (pid 839)
done
no QCMAP_ConnectionManager found; none killed
Stopping fs-scrub-daemon: no fs-scrub-daemon found; none killed
Stopping thermal-engine: stopped thermal-engine (pid 861)
done
stopped qti (pid 1202)
Stopping reboot daemon: stopped reboot-daemon (pid 783)
done
Legato shutdown sequence
Stopping Legato.
DONE.
Finished Legato stop Sequence
stopping time daemon
Stopping time_services: stopped time_daemon (pid 600)
done
stopping ntpd
no ntpd found; none killed
Stopping diagrebootapp: stopped diagrebootapp (pid 587)
done
stopping DNS forwarder and DHCP server: dnsmasq… stopped /usr/bin/dnsmasq (pid 1549)
done.
"econfiguring network interfaces… ifdown: unknown method "loopback
Stopping syslogd/klogd: stopped syslogd (pid 578)
stopped klogd (pid 579)
done
Stopping Dropbear SSH server: stopped /usr/sbin/dropbear (pid 1160)
dropbear.
K96mount_unionfs: RO rootfs fudge allowed.
Stopping system message bus: dbus.
K98mount_early: Executing mount_early_user_stop…
K98mount_early: RO rootfs fudge allowed.
sh: /mnt/flash: unknown operand
K98mount_early: Executing mount_early_legato_stop…
Can’t get valid SMEM, init DSSD SMEM
Linux sub system 1
K98mount_early: Executing mount_early_userrw_stop…
rcK: Executing kill_all_proc…
rcK: Executing umount_fs_generic…
rcK: Executing print_shutdown_msg…
** SYSTEM SHUTDOWN COMPLETE **
The system is going down NOW!
wlan0: interface state ENABLED->DISABLED
wlan0: AP-DISABLED
rmdir[ctrl_interface=/var/run/hostapd]: Read-only file system
nl80211: deinit ifname=wlan0 disabled_11b_rates=0
Sent SIGTERM to all processes
[ 422.883227] [RMNET:HI] rmnet_config_notify_cb(): Kernel is trying to unregister bridge0
[ 422.930511] [RMNET:HI] rmnet_config_notify_cb(): Kernel is trying to unregister bridge0
Sent SIGKILL to all processes
Requesting system reboot
[ 424.685553] reboot: Restarting system
[ 424.689187] Failed to disable secure wdog debug: -4
[ 424.693072] Calling SCM to disable SPMI PMIC arbiter

do you see this with official FW?
I remember there is no problem of “reboot” command.

how about sending AT!RESET to /dev/ttyAT?

i tryed its stuck in the same place

i cannot reproduce this issue. is this related to your image?

hi!
we still have a problem with reset
its happens on our board with the same image of mango red
what gpios or power issues could stuck the cpu
Calling SCM to disable SPMI PMIC arbiter - here Linux is finished and bootloader should start
please help up to get out of mess?
Thanks

i cannot reproduce this issue. is this related to your image only?

hi!
linux is stuck here in msm_poweroff.c in linux kernel

__raw_writel(0, msm_ps_hold); its failed to reset sierra wp76
we dont understand why our board it mango copy
please talk to R&D to find out the problem!!!
Thanks

static void deassert_ps_hold(void)
{
struct scm_desc desc = {
.args[0] = 0,
.arginfo = SCM_ARGS(1),
};

 pr_err("ps-hold 1 \n");
if (scm_deassert_ps_hold_supported) {
	/* This call will be available on ARMv8 only */
	scm_call2_atomic(SCM_SIP_FNID(SCM_SVC_PWR,
			 SCM_IO_DEASSERT_PS_HOLD), &desc);
}
pr_err("ps-hold address %x \n",(unsigned int)msm_ps_hold);
/* Fall-through to the direct write in case the scm_call "returns" */
__raw_writel(0, msm_ps_hold);  // here it not going to reset and exit the function

}

is this related to your image ot your board only?

yes but we dont see difference its copy of mango

basic legato image not doing soft reset also

the difference only is our board
its not depend legato as is version or our image
its not doing software reset

I don’t see problem with MangOH green board, please see attached log.
BTW, not sure if your POWER_ON_N is making the system go to power off mode.log.txt (13.8 KB)

hi!
poweroff is stuck the same place

As i don’t see issue, please answer:
is this related to your image ot your board only?

not its not related to the image with sierra image it works the same
related to our board/module only
we dont see difference in our board vs. mango