Hl7692 not registered for 4g

#1

This module is working for me 2G, but not working for 4G.

Can you tell any commands need to set.

0 Likes

#2

Hi mallesha143,

Note that HL7692 supports LTE Cat-1 (B3, B8, B20).
Try to set module LTE only mode and test again:
AT+KSRAT?
AT+KSRAT=5 // LTE only
AT+COPS=?

0 Likes

#3

Hi sierra_klin2,

Thank you for your reply, actual we are using jio sim, the signal strength not getting see below commands;..

17-04-2019 10:27:17.390 [TX] - at+cops?

17-04-2019 10:27:17.404 [RX] - at+cops?

+COPS: 0,0,“IND-JIO”,7

OK

17-04-2019 10:27:19.108 [TX] - AT+WMANTSEL?

17-04-2019 10:27:19.123 [RX] - AT+WMANTSEL?

+WMANTSEL: 0

OK

17-04-2019 10:27:21.249 [TX] - AT*PSRDBS?

17-04-2019 10:27:21.264 [RX] - AT*PSRDBS?

*PSRDBS: 50339850

OK

17-04-2019 10:27:23.484 [TX] - AT+KSRAT?

17-04-2019 10:27:23.498 [RX] - AT+KSRAT?

+KSRAT: 9

OK

17-04-2019 10:27:25.921 [TX] - at+creg?

17-04-2019 10:27:25.936 [RX] - at+creg?

+CREG: 2,1,“FFFF”,“00532C23”,7

OK

17-04-2019 10:27:27.905 [TX] - at+csq

17-04-2019 10:27:27.920 [RX] - at+csq

+CSQ: 0,5

OK

0 Likes

#4

Capture2

0 Likes

#5

0 Likes

#6

From your log, HL7692 succeeds to regiseter 4G:
+COPS: 0,0,“IND-JIO”,7 //7: LTE

0 Likes

#7

Yes, buy signal strength is 0 and 2 and 3 only…
Capture3

0 Likes

#8

If we placed AIRTEL SIM it is working, but when ever we place JIO it’s not working.

0 Likes

#9

Hi mallesha143,

Please make sure the validity of the SIM card. Check with operator the band supported by the network.

0 Likes

#10

Hi Sierra_klin2,

Thank you for your reply,

The JIO sim supported networks bandwidth’s are 850 MHz and 1,800 MHz, and the HL7692 supported 1,800 MHz bandwidth only. So i’m configured with that. see images.

But there is signal strength issue.

So now wt should i do…

I need help…

1

3

0 Likes

#11

4

0 Likes

#12

Hi,

For LTE you can check wtih AT+CESQ for signal strength .
When you say signal strength is weak, but module can still keep a stable network registrations. So for your funtional test, it should not be a problem.

+CMGS fail to send the SMS is due to “0x1A”(Ctrl+Z) should be sent after “Hello”.

0 Likes